Género Chat. O cómo la etnografía puso un pie en el ciberespacio. Barcelona, Gedisa, 2002. 251 pàgines. ISBN: 84-7432-572-2

Género Chat. O cómo la etnografía puso un pie en el ciberespacio. Barcelona, Gedisa, 2002. 251 pàgines. ISBN: 84-7432-572-2

Aquest llibre d’assaig és una anàlisi etnogràfica a la realitat social dels xats i de la comunicació i la construcció d’identitats individuals i col·lectives a Internet. Sorgeix directament dels meus temps de becari de recerca i es tracta d’una versió un pèl més assagística del que va ser el meu treball d’investigació que tancava la primera fase de doctorat.

El text va convertir-se en llibre com a conseqüència d’haver estar guanyador de Premi d’assaig Eusebi Colomer que convocava la Fundació Epson-Ibérica.

El treball de camp que documenta la recerca està fet entre 1997 i 1999, tot i que en la seva edició en llibre té algunes dades posteriors. El món dels xats, des d’aleshores ençà, ha canviat sensiblement en alguns aspectes, sobretot els temes tècnics i les possibilitats que han obert els sistemes de missatgeria instantània d’escriptori, però crec que, en bona mesura, el tipus d’interacció social que es descriu en aquest llibre, així com les interpretacions de caire socio-antropològic que se’n deriven, segueixen, alguns anys després, sent actuals i vàlides. Això espero, almenys.

 

Adquirir-lo (encara)

El llibre, anys després de ser publicat, encara pot comprar-se a diferents botigues electròniques:

 

Comentaris i ressenyes

Algunes ressenyes que van publicar-se aleshores, les deixo enllaçades aquí:

Que aprofiti.