Fa ja temps, vaig escriure un parell de llibres d’assaig, com a producte de la meva recerca etnogràfica al ciberespai. Bé, el que vaig escriure van ser moltes pàgines que després van convertir-se en llibres, per raons i processos diversos. En aquest espai del bloc hi posaré alguna informació sobre tots dos.

Genero Chat

Genero Chat. O cómo la etnografía puso un pie en el ciberespacio

Género Chat. O cómo la etnografía puso un pie en el ciberespacio
Barcelona: Gedisa, 2002 (251 págs)
ISBN: 84-7432-572-2

Aquest assaig antropològic sobre la sociabilitat als xats és el producte més elaborat de la meva recerca d’antropologia del ciberespai. Sorgit a partir de la tesina, vaig refer-lo per presentar-lo a la 1a Edició del Premi d’Assaig Eusebi Colomer, que va convocar la Fundació EPSON-IBÈRICA l’any 2001. Com a conseqüència del premi, l’editorial Gedisa va publicar-ne el llibre. Més informació, clicant a la imatge.

 

 

Sota un silenci amb mil orelles. Perspectives socials sobre ciborgs i ciberespais

Sota un silenci amb mil orelles. Perspectives socials sobre ciborgs i ciberespais

Sota un Silenci amb Mil Orelles
Perspectives socials sobre ciborgs i ciberespais
Palma de Mallorca: Edicions UIB, 2002 (298 pàgs)

Un altre material d’assaig, molt més divulgatiu, que pretenia fer una lectura en clau social de les noves tecnologies. Un tema que 8 anys després, sembla poc menys que obvi, però que l’any 2000, quan el redactava, no ho era tant. Va ser escrit directament per ser presentat a la tercera edicio del Premi d’Assaig Nadal Batle i Nicolau, convocat pel Consell Social de la Universitat de les Illes Balears. Publicat pels serveis editorials de la Universitat, el llibre no va tenir un recorregut editorial gaire ample. No puc deixar de pensar que, a algun magatzem, a algun lloc de Sa Roqueta, hi ha mitja dotzena de caixes plenes de llibres per obrir.