“Cap a la telesofia (el coneixement a distància): federant tot el coneixement del món” és el títol d’un vídeo interessant que he trobat a Can Youtube. Es tracta d’un vídeo complet d’una de les “Google Talks”. La conferència dura una miqueta més d’una hora (molt més del que ningú li aguanta a un video del YouTube) i és a càrrec del Bruce Schatz de la Universitat d’Illinois i és de Juliol de 2007.

El text d’introducció/explicació del video diu que:

The Net is the global network, which enables users worldwide to interact with information. As new technologies mature, the functions of the protocols deepen, moving closer to cyberspace visions of “being one with all the world’s knowledge”. The Evolution of the Net has already proceeded from data transmission in the Internet to information retrieval in the Web. The global protocols are evolving towards knowledge navigation in the Interspace, moving from syntax to semantics. In the future, infrastructure will support analysis, for interactive correlations across knowledge sources…

En realitat, la conferència és sobretot sobre la (futura, imminent, fallida?) revolució semàntica que, diuen, ha de trasbalsar el ciberespai i suposar una nova revolució d’internet. Es basa en una idea que el conferenciant porta elaborant des de 1985, de la “telesofia” o el coneixement a distància. Fonamentalment, la penjo aquí per acabar de veure-la més tranquil·lament.

Nota mental: la conferència realment comença cap al minut 6 😉